Από τους Παξούς στη Βιέννη!
Από τους Παξούς στη Βιέννη!

Από τους Παξούς στη Βιέννη!

Μια ακόμα διάκριση ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των επιτυχιών των κινηματογραφικών μας εργαστηρίων. Η πιο πρόσφατη έρχεται από τη Βιέννη.
Η ταινία «Επείγον περιστατικό» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός κινηματογραφικού εργαστηρίου για τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου των Παξών διακρίθηκε στα Media Literacy Awards της Αυστρίας. Η ταινία υποβλήθηκε στο διαγωνισμό από την Camera Zizanio.
Τα Media Literacy Awards είναι ένας ετήσιος θεσμός του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Τεχνών της Αυστρίας που βραβεύει οπτικοακουστικα έργα μαθητών από την Αυστρία και χώρες της Ευρώπης.
Όπως μας ενημέρωσαν φέτος υποβλήθηκαν 450 μαθητικές δημιουργίες από την Ευρώπη και η επιλογή των καλύτερων ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο.
Η παρουσίαση των ταινιών ξεχώρισαν θα γίνει το τρίμερο 6,7 και 8 Νοεμβρίου 2013 στη Βιέννη και οι συντελεστές της ταινίας προσκαλούνται στην Αυστριακή πρωτεύουσα να παρευρεθούν και να μιλήσουν για τη δουλειά τους.

Η ίδια ταινία επελέγη επίσης για το διαγωνιστικό τμήμα του «Jana International Film Festival For Children & Youth 2013» που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 30 Οκτωβρίου 2013 στη Βυρητό.

Συγχαρητήρια στα παιδιά των Παξών!

Δείτε την ταινία:

Leave a Reply

Your email address will not be published.